Blog

Clisee

De la 2010 pentru 2011

Se duce 2010. Se duce anul pe care il voi numi, pina cind alt an il va detrona, anul prostiei. In 2010 am avut parte de cei mai multi prosti. La nivel micro, in jurul meu, si la nivel macro, in jurul grupurilor din care, ca vreau, ca nu vreau, fac parte.
A putzit prostia in 2010… ceva de speriat. Cum am recunoscut-o? Secretul meu. Pe care vi-l impartasesc, pentru ca, la cita prostie e pe lume, secretul e safe with me.

Prostia e tot ce e nenatural. Prostia e ilogica vietii, prostia sint cliseele care n-au nici o legatura cu ce curge natural. Daca vreau sa ma cac in sus, fiind lipit de solul terestru, e prostie. Daca bate vintu din fatza si ma pish inspre el crezind ca n-o sa-mi vina pe oki, e prostie. Daca fac ce fac alti 100000000 crezind ca asta e ce vreau pentru ca e facut de atit de multi, e prostie. Prostia nu e legata de intentiile bune, poti sa vrei sa salvezi lumea dar sa fii cel mai mare prost. Poti sa te aliniezi la trenduri ECO, poti sa dai invitatii la sute de cauze nobile pe facebook, poti sa trimiti spam cu detalii despre fundatia care a incheiat protocol cu Yahoo si AOL si da multi dolari pentru fiecare mail primit. Se cheama ca esti prost. PROST.

Prostia e a celor care se sperie atunci cind vad lucruri neconforme cu ce au citit ei in revistutzele lor. Prostia e a celor care sar de cur in sus cind vad cuvintul “cacat“ fara sa fi citit fraza pina la capat. Si cu tot respectul, sint si parinti prosti, profesori prosti, doctori prosti, ziaristi prosti, ingineri prosti, tineri prosti si batrini prosti. Colegi de servici prosti, fosti colegi si fosti amici si fosti prieteni prosti. Vecini, cunoscuti, soferi, tzarani, femei si barbati. Politicienii sint prosti toti. Prostia n-are legatura cu curatenia sufleteasca, n-are legatura cu inaltimea scolii absolvite. Prostia e mai deshteapta decit prostii si ii ia in stapinire.

Sint prosti aia care nu inteleg absolut nimic din nimic, oameni care vorbesc mai ilogic decit s-ar bashi, boi si vaci care ar putea sa fie injectatzi cu vagoane de experientze si de orice, ca nu se lipeste nimic, limitati fiind, probabil genetic. Prostia e direct legata de clisee si de prejudecati. Prostul care sufera de prostie se crede propriul lui stapin, dar se distreaza dupa reteta, face nunta cind ii zic mami si tati, fute dupa cum scrie horoscopul la teve, se indragosteste dupa telenovele si dupa calendarul valentine’s day-ului si se supune intocmai, ca un prost ce e, unui purcoi de “reguli” pe care le-a preluat si el de la altii fara sa le treaca prin cel mai mic filtru al propriei gindiri. Si tot prosti sint aia care raspund la ce nu le convine, desi nu li s-a cerut parerea, cu clishee precum “asta e rautate” si “asta e frustrare”.

Am avut de-a face si cu oameni bestiali in 2010, care sint opusul prostiei din ceilalti. Oameni frumosi, linistitori, rari. Si mai ales neprosti. Putini, prea putini. Pe care ai vrea sa-i pastrezi in preajma, ca un fel de “inhaitare” impotriva prostiei.

Asa cum am terminat 2009, sub brazi, il voi termina si pe 2010. De data asta cu dedicatie pentru prosti si prostia lor. Si vreau sa incep 2011, dar mai ales sa-l termin, cu prosti mai putini in acelasi kilometru patrat cu mine. Si daca sint nemultumiri, fiecare prost sa-si gestioneze propria nemultumire de prost. Ca sa nu fie nevoie sa caute pe sub brazi.

December 29, 2010

Comments are closed.

  prev   |    next