Blog

Clisee :: Cronica TV :: Te expui, ma exprim

‘X Factor

Feisbuc nu am, habar nu am ce inseamna linctin si tuitar, dar…recunosc. M-am uitat la Ics Factor. Degradant.

Ics Factor e un demers fascinant de-a expune lumii prostii. Mai ales in fazele intiale, cind te uiti cu placere cum vin cretinii pe scena sa arate ca penibilul are limite infinite. Ulterior, dupa ce o echipa intreaga le scoate tarhonu dintre masele, ii despadureste la subbrat si le da cu spaclu pe calciie, concurentii ramasi devin oarecum acceptabili. Da, munca multa, dans, canto, bla bla. Tot subtirei sint, noroc cu dansatorii si formatia, singurii profesionisti adevarati din tot circul asta penibil.

Da’ nu despre asta discutam azi. Azi ne referim la niste lucruri:

1. Am aflat ca exista o chestie gijiita si ragusita cu freza extrem de variabila, o gaina care se crede Tina Turner. Oamenii din emisiune ii zic delia. Initial n-am stiut ce e, dar dupa ce am vazut cit e de proasta si cit de importanta si de muzicala se crede, am dedus ca e femeie. Ah, si dupa cit par are si in cite feluri poate sa-l “aranjeze” nu e doar femeie, e o femeie proasta cu impresii.

2. De cind am renuntat sa cumpar seminte la cornet de hirtie am incetat sa citesc Cosmopolitanu. Si constat ca am ratat momentul cind a aparut moda cu palanca de par. Se ia omu (artistu’, concurentu’), i se fute un snop de par deasupra fruntii si rezulta un hibrid ca dupa un threesome neprotejat in perioada fertila intre Woody, Ace Ventura si Johnny Bravo. Daca inainte de acest tratament personaju’ era acceptabil, el devine sinistru. Daca era sinistru, devine infinit de sinistru. Daca era frumos, devine de cacat. Deci sinistru. Nu mi-e clar de ce accepta oamenii sa arate ca niste cururi cu o lama de par intr-o parte, mai ales baieteii aia cu strungareata care se ratacisera printre concurenti.

3=1+2. La fiecare editie a Ics Factorului, entitatea delia a fos compusa dintr-o proasta cu impresii (cea de la punctul 1) la care s-a adaugat o cantitate impresionanta de par, sub diverse forme: snop, capitza, gramajoara de cacat, rulou, fleashca etc.

4. Mai sint doi papagali deghizati in oameni, apare scris Daniil si Rasvan in dreptul lor. Daca intr-adevar sint papagali, felicitari pentru cit de departe au putut ajunge niste pasari cu penaj colorat intr-o emisiune care se adreseaza oamenilor. Daca sint totusi oameni, rusine ca au facut de ris specia papagalilor.

December 23, 2012

Leave a Reply

  prev   |    next