Blog

Cronica TV :: Te expui, ma exprim

Jo si vecinul

Zapada cadea fara mila dar fara rezultat pe covorul maroniu si cleios. Nu era frig, ca doar ningea. Dar degeaba, de data asta noroiul era mai puternic. Fulgii mari si albi acopereau doar acoperisurile, masinile, iarba si asfaltul. Noroiul iesea invingator…

Mamaie si nepotii incalzeau apa. Iar vecinul, ajutorul lor ca-n fiecare iarna, privea cum fulgii de nea se despicau in lama dreapta si subtire a cutitului. In citeva minute urma sa-si adauge la lista victimelor inca un porc. Unul din cei vinjosi, cu cap mare si obraznic, desi tinar. Mamaia il hranise bine, vroia sa fie sigura ca-i ajung carnea si slanina pentru anotimpul care tocmai incepuse.

Injunghierea a fost o nimica toata, porcul s-a zbatut prea putin pentru cat promitea. Vecinul a rasuflat usurat si a pornit la cele conform datinii. Tzuica a fost prima. Si a doua. Si tot asha….

… pina cind, dupa citeva zeci de minute, fara sa-si dea seama, vecinul, cunoscut in toata comuna pentru priceperea sa, s-a trezit in fata porcului pirlit pe-o singura parte. Luat cu gindurile, lucrase asimetric, jumatea dreapta fiind perfecta, ca fundul de bebelus, ca si creierul de clubber, ca patinoarul inainte de concurs. Iar jumatatea stinga era plina de par, nimic ars, floaca mare, cum porcul decedat o purtase inca de godac. Chelie-n dreapta, ca padurile Romaniei. Si desish in stinga, precum acele pe arici. Ce era de facut? Se mai putea salva ceva?

Tocmai atunci, mamaie iesi din casa. Si vazu grozavia. Chipul i se albi. Bratele ii cazura pe linga corp si paru brusc mai batrina cu inca 200 de ani. Buzele se miscara incet si de-abia reusi sa mai ingaime ceva: -Vecineeee, ce-ai facut vecineeee?
– Ce-am facut mamaie? Iaca, oparim din nou si barbierim si ce-a ramas, incerca vecinul, cu voce stinsa, sa mai repare ceva.
– Vecineeeeee, oparim si barbierim oricit, vecineeee, da’ ai descatusat fiara. Vecineee, tu nu vezi ce-ai facut cu mina matale? Vecineee, s-a dus necuratului linistea noastra, vecineeee! Tu nu vezi ca ai facut-o pe ioana anutza?
– Ioana anutza??? Care… ioana anutza???? reusi vecinul sa mai sopteasca, prabushindu-se.

Atunci, porcul, cu ultimele puteri (se vede astfel de ce nu s-a zbatut asa de mult la paragraful 3), s-a ridicat intr-o parte si-a spus cu o voce melodioasa din gura-i strimba si unduita de impresii de vedeta, adresindu-se mamaiei:
– Ioana anutza eram la icsfactor. Acum sunt marea vedeta JO, de la o emisiune mult mai oligofrena, “Te cunosc de undeva”. Voce n-am, dar am bashini pe freza-mi asimetrica. Sint o vedetaaaaaa, muahahahahahaha, IO-S JOOOOOOOOOOO!!!!!!!!!!

Si-atunci vecinul s-a trezit din cosmar. Era doar primavara si mai era mult pina cind cutitele se vor ascuti. Pasarelele cintau (era somn de dup-amiaza), plantele se dezvoltau floral. Vecinul si-a facut o cruce mare si-a jurat sa nu se mai uite niciodata la TV la emisiuni cu prosti.

April 14, 2013

2 responses to “Jo si vecinul”

  1. pushimica says:

    imaginatie ca in filmul lui purcarete ;)

  2. Ducu says:

    la purcarete erau mai multzi futulushi:)

Leave a Reply

  prev   |    next