Blog

Muzica

Muzica

Azi inaugurez o categorie noua pe blog: Muzica.
Pentru ca e o zona in care ma misc cu pricepere.
Pentru ca ma calca rau pe nervi iris, queen, ada milea, bjork, doors, elena cirstea, nu neaparat in ordinea asta.
Pentru ca si domeniu muzical e plin de clisee, pentru ca oile asculta mizeriile ce le sunt oferite, fara sa-si puna urechea la contributie.
Pentru ca majoritatea ascultatorilor se scapa pe ei de emotie cand aud de beatles sau led zeppelin sau bob marley nu pentru ca ar vibra la ceva din zgomotul lor, ci pentru ca “vai, cum, sunt cei mai vechi si valorosi si au scos mii de albume si au spart topurile si au fost celebri”. O mizerie confirmata de o turma de oi ramane o mizerie.
Ma irita muzica veche, oligofrena ca sonoritati si orchestrata pueril.
Ma nelinisteste foaaarte tare si incep sa tremur de nervi cand aud folk de munte romanesc, totul cantat in minor, cu batai sinistre pe chitari dezacordate, cu versuri scrise parca de copii defavorizati de soarta. (Rapa sau ripa – e cea mai sinistra incercare de melodie din Univers; sau versul ala stupid din alta parodie de cantec: “se purta la minijup”).
Aici o sa intervina filozofii care o sa-mi explice ca de fapt e chestie de gust, ca biuti iz in zi ai av za bihaulder, ca totul e relativ, ca ce mie nu-mi place lu gigel ii place, ca n-am io dreptul sa judec, ca lumea e un loc minunat si parfumat cu iasomie si incadrat de floricele de toate culorile si ca n-am dreptul sa ma leg de placerile altora.
Nu e nici o chestie de gust. Muzica de cacat e muzica de cacat si gata.

Dar imi si plac multe. Si-o sa va povestesc.

April 5, 2013

Leave a Reply

  prev   |    next