Blog

ICE & LAVA 2010

Povestim – introducere

O colectie mai mare de contraste decit aceasta uriasa termocentrala care e Islanda, n-am vazut. Cimpuri verzi si fragede, depozite imense de cenusa si zgura, ghetari si lacuri si riuri repezi si curate, furtuni de praf si zeci de kilometri de nisip si nimic altceva, vinturi si ploi incredibile, zile calduroase bune de plaja. Are de toate. Are si internet, dar nu pe cit de mult scriu ghidurile si reclamele. Netul exista din loc in loc, dar cam costa. Daca adaugam si lenea mea, ca sa nu vorbesc de lenea lui Adi, e clar ca ne e extrem de greu sa tinem un jurnal:) Da’ncercam.

Cei 2450 de km din Ro in Danemarca au fost lejeri, trecind usor usor de la jeg la ceva mai spalat si curat. In Danemarca, asa cum am mai povestit, am aflat in noaptea de dinaintea plecarii ca s-a schimbat portul, in loc de Hanstholm era Esbjerg. Motivul a fost o vreme tare simpatica, cu vint si cu o ploaie care ploua de la stinga la dreapta. So, MARTI (24 august), am gonit cei 200 de km de la Hanstholm la Esbjerg ca sa prindem feribotul, pe Norrona. Frumos nume. Romanii i-ar fi spus ceva inaltator si maret gen Stefan cel Mare sau VictoriaDacilorAsupraRomanilor. Noroc, insa, ca romanii nu au nevoie de feribot.

S-a facut vremea, ne-au aliniat frumos si ne-am suit pe ferry. Incap 800 de masini pe el sau vreo 120 de tiruri. Plus peste o mie de persoane. Norrona are si niste aripioare stabilizatoare, sa nu balangane prea mult cetatenii care vor sa calatoreasca linistiti. Cabinutele, mici mici, dar cu dush, mic mic, si veceu, normal. Magazinas, cinema (am vazut Shrek 4, doar 60 de coroane daneze, cam 8 euro), bufetzel, si alte alea. Numa’ in expeditie nu ni se parea ca mergem:) Pe, scurt, dupa ce ne-a agitat bine, dupa ce am trecut aproape de Orkney si dupa o scurta escala in Torshavn (Insulele Faroe), iata-ne ajunsi la Seydfiordur, pe coasta estica a Islandei.
Car’va’sa’zica, se facu’ JOI (26 august), pe la ora 16, cind am debarcat. Vamesii au fost extrem de incintati sa ne cunoasca, si in semn de respect pentru poporul roman, despre care nu cred ca au auzit prea des, ne-au bagat primii la control. Am dat jos doar doi rucsaci, am deschis rucsacul foto si geanta cu incarcatoare si cabluri si mizerii electrice, ne-au intrebat ce vrem de la ei, pe unde o sa umblam, daca lucram la vreo revista, ne-au suit un cocker simpatic in masina ca sa ne caute drogurile (pe care, neglijenti, le lasasem acasa:) ). A durat putin, cam 5 minute. Dupa care….Izlando, iata-ne:)

September 5, 2010

Comments are closed.

  prev   |    next