Blog

Fotoreportaj

Top Ghiaur

S-a intimplat de curind un lucru bun in Romania. 3 baieti celebri au adus 3 masini celebre ca sa le filmeze intr-o emisiune celebra. Intimplarea merita un vagon de bile albe si un buzunar mic de bilutze negre.

 In ceea ce ma priveste, recunosc, pina sa vina ei in Romania nu stiam de emisiune (si nici de-acum incolo nu ma uit, ca nu mor dupa masini). Masinile din emisiune merg perfect cu blonde caloase cu buze si tzitze siliconate, merg cu fotbalul si cu muzica haus, merg cu concediile in tzari cu soare si palmieri. Cum nu-mi plac niciunele din astea, masinile nu se bucura nici ele de simpatia mea. Prefer Range Roverul din care s-a filmat. Cum spuneam, cind am vazut ca lumea se indreapta in coloane nesfirsite si ca nici Isus daca venea, nu era asha, mi-am luat aparatura si m-am dus sa fac citeva poze, ca dau bine la portofoliu.


In afara de Range Rover, s-a folosit la filmari si aceasta mica, simpatica si matuita masinuta.

 Buuun. Car’va’sa zica, cei trei cavaleri sint James May (tropa trop cu Lamborghini Gallardo Spider negru), Jeremy Clarkson (cu hatzurile pe un Aston Martin DBS Volante argintiu) si Richard Hammond (care calarea un Ferrari California, evident rosu)


Vai, ce de cai putere!


Clarkson J.


May J.


Hammond R.

 Bilele negre tin strict de glumele de cacat, aia cu reclama ruseasca, aia cu nushtu ce in maghiara, aia cu barajul Vidraru construit de rusi sau nord coreeni. Iar obsesia fata de tigani nu le-o scoate nimeni din cap desi nici in tzarisoara lor englezeasca nu e chiar white people paradise. E destul sa iesi 10 minute prin orice oras, ca sa fi sufocat de alte culori mai umbroase decit albul.

Oricum chestia cu tiganii e relativa, cercetari de ultima ora demonstrind fara putinta de tagada ca si Clarkson e (un) tigan. Ca proba incontestabila aduc fotografia de mai jos, cind l-am surprins cu fardul scuturat.


Tigan? Da. Mare tigan. English version: Clarcson, iu ar a gipsi.

 Bile albe? Pai au zis oarecum de bine de Sandero, care e o mashina geniala cu bani putini. Au mai dres pe final cacanaria permanenta cu tiganii, cind s-au entuziasmat legat de Transfagarasan. Desi e usor sa te dai in barci cind ai circulatia blocata pe zeci de kilometri si poti sa alergi cu rapaga ta cum vrei.

 Da, e un lucru pozitiv ca s-a vorbit de Romania,e minunat ca de-acum tot miliardu de privitori de TopGear se va inghesui in 2010 sa vada cum e pe aici, fie din curiozitate fata de carutze, caini vagabonzi sau conlocuitori, fie ca sa pupe pe gura inimosul si primitorul plai romanesc.


Plecarea de la baza Barajului Vidraru…

Reprezentantul TopGear Romania, Costin Giurgea, a fost cu-adevarat cineva in acele zile, cum se plimba el pretios cu statzia si dirija si alunga poporul curios de teama sa nu-i fure lui cineva exclusivitatile si nu care cumva sa-i scada tirajul la revista. “Ca e dorinta lor sa treaca cit mai neobservati, ca e confidential, ca bla bla” Ei, sa mori tu? In ce limba ti-au spus ei toate astea? In ruseste, in maghiara sau in coreeana? Ca mie mi s-a parut exact pe dos, au oprit si-au vorbit si-au interactionat fara probleme cu toti. Si era coada la dat noroc cu ei si-au avut rabdare si-au multumit fanilor. Oricum Giurgea a fost simpatic foc cum se agita el patruns de importanta-i misiune.  Dincolo de asta, daca si lui i se datoreaza un pic din venirea TG in Romania, atunci un mic bravo si bilutza nu e neagra neagra.  Giurgea primeste o biluta 80 la suta gri. (la care tot adun de vreo trei raceli incoace:P – asta poate fi considerat umor?:) sau numa glumele cu tzigani sint?). 


…si defilarea de pe Barajul Vidraru. In locu’ asta venise Giurgea c-o falca-n cer si-una-n subsol, ca ce cauta fotografu ala sa-i pozeze de-acolo. Prietene, uite ca asa am vrut eu, eram intr-un spatiu public. Tu ai poze din locu’ asta?:)


In timpul opririi pentru fani, neprevazuta de Giurgea.


Clarkson: “May, ei sint fanii tai. In spate.”


Mana fanului din Romania, meet Hammond. Hammond, meet mana fanului din Romania.


Tot Land Roveru’ e inainte.


Vruuuum.

Fazele de la filmari au fost mai multe decat ce-apare in emisiune. Au facut concurs de “la care masina se trage mai repede cartonul ala de pe tavan daca vine ursul”, au facut permanent mishto unu de altul, au tot descoperit diverse la masinile celorlalti, s-au jucat in praful de pe masini completand celebrele inscriptii facute de tzigani. Iar ideea cu trezitul la baza barajului i-a venit scenaristului chiar acolo. Spun sursele.


Filmarea scenei cu trezitul dimineata la baza Barajului Vidraru


Ce frumos e sa scrii in praful de pe masina si dup-aia sa zici ca altii au facut-o.

 In rest, oamenii atit cei trei cat si toata echipa de filmare sint profesionisti si fac treaba buna ca sa ramina cautati si vizionati si sa-si ia banu’ sa aive si gura lor ce sa manincah.


Hammond, incintat ca gasise nustu ce zgirietura la Aston Martin-ul lui Clarkson

So, de ce-a fost nevoie de Top Gear cu tigani cind se putea mai simplu si curat Top Ghiaur?


Pe-aici zburda Mioritza pina sa opreasca vajnicii politisti circulatia ca sa filmeze englezii.

November 21, 2009

Comments are closed.

  prev   |    next