Despre

Irelevante datele privind numele cainilor pe care-as vrea sa-i am, irelevant daca-mi plac blondele sau grasele. De asemenea, nu conteaza daca mananc gras sau beau fermentat. Si cred ca nici date de nastere, zodii, marimi la pantof si chilot n-au cum sa fie de real interes.
Dac-ar fi dupa mine, orice forma de autoprezentare, chiar si cea strict enumerativa, e penibila si cersetoare de confirmare, ca doar de-aia nu evolueaza omenirea, ca multzi gigei n-au primit confirmarea sociala la timp.
Da’ pentru ca majoritatea celor care ajungeti pe-aici va hraniti cu asta, desi nu recunoasteti (sau sinteti convinsi ca fraza asta nu se refera la voi), uite aproximativ cu ce mi-au confirmat semenii nostri asa zisa valoare:

1. Sunt membru PSA (Photographic Society of America). Sincer? Oricare din voi poate sa ajunga la fel, doar plateste cotizatia de 50 de dolari anual. Si sunt putini romani acolo, chiar ati putea fi unicatzi:)

2. Sunt membru AAFR (Asociatia Artistilor Fotografi din Romania). Mai mult, sunt Art.AAFR, adica artist al AAFR, o distinctie pe care o obtin fotografii cu un numar de fotografii acceptate la saloane etc etc. Regulile sunt la ei pe site. Habar n-am daca e de bine sau de rau, dar suna maiestuos:) Oricum AAFR e o organizatie in care lumea de la conducere se cearta si se contesta la fel ca in orice alta parte a poporului roman.

3. Un mecanism interesant si relativ corect in domeniul fotografiei il reprezinta saloanele. Saloanele sunt concursuri/expozitii la care platesti ca sa participi cu fotografii. Chiar daca platesti, n-ai garantia ca lucrarile tale sunt acceptate, fiind supuse jurizarii. In felul asta itzi mai sta inima la gura, mai ai o emotie, iti mai tremura maieul pe tine. Saloanele se bucura de patronajele diverselor “mari” organizatii in domeniu, internationale si/sau nationale: FIAP (Federatia Internationala a Artistilor Fotografi – traducere din franceza), PSA (Photographic Society of America), ISF (Images sans Frontieres), RPS (Royal Photographic Society) etc.
Aici, la punctul 3 m-as inscrie si eu cu “dorinta de confirmare”, pentru ca la cateva saloane la care am participat am avut si acceptari si chiar premii. Relativ rau de tot. Uneori paradoxal, pentru ca lucrari premiate la Salonul X n-au prins nici macar acceptare la Salonul Y.
Asadar, in perioada 2008-2012 am avut 63 de acceptari la 23 de saloane din mai multe tari (UK, Luxemburg, USA, Franta, Romania, Croatia, Spania, Argentina, Malta, Canada, Slovacia, Danemarca, Taiwan). 6 din astea au fost cu premii (in UK, Romania si USA)

4. Expozitiile sunt aici.

Cred ca daca cineva a avut vreodata un minim orgasm vizual la vreun cadru fotografiat de mine, e ok, ma duc in rai. Am facut un pic de bine.

Si sigur nu sint de gasit pe feisbuc, tuitar, instagram.