Blog

Aiurea

La multi ani, primaverilor

Fetelor, femeilor,

A venit primavara. A venit 1 martie. Colegii mei de subspecie (ca doar ce altceva sintem noi, barbatii) se inghesuie care mai de care sa va asalteze cu multa verdeata: ghiocei, garoafe, frezii sau alte asemenea, oferite voua ca oilor din turma, din snop, cite un “spic” la fiecare, fara sa conteze cine sinteti individual.

Fiecare dintre voi merita mult mai mult, merita altceva decit frumusetea stereotipa a unei vegetale moarte.

Incerc si eu o urare, desi aceeasi pentru toate, incerc sa fie pentru fiecare. Va urez o primavara linistita ca inceput al unui nou an frumos. Va urez ca noroiul de pe drumuri si de prin gradini sa se usuce ca sa hraneasca plante verzi si robuste si nu ca sa ridice nori de praf in calea voastra. Va urez sa fiti mai departe tolerante, dragastoase, impaciuitoare si prietenoase cum numai voi puteti fi. Va mai urez sa nu va suparati pe noi, subspecia mai paroasa, pentru ca de multe ori sintem nesimtzitzi si nespalatzi la gura si in comportari. Credeti-ne ca ne pare rau dupa aceea. Va mai urez ceva ce oricum se va intimpla: sa duceti greul lumii mai departe, sa fiti mame, iubite, confidente asa cum doar voi stiti s-o faceti cu cea mai mare pricepere. Si sa iertati boii nostri, desi noi sintem de cele mai multe ori neiertatori cu vacutzele voastre.

Va urez par lung si frumos, soare in priviri si pe obraji, va urez sa ne suportati si sa ne iubiti desi de multe ori nu o meritam. Va urez doar lacrimi de drag si fericire, nu de durere. Va mai urez ca pentru voi sa se scrie in continuare cele mai frumoase melodii din lume. Va urez s-aveti puterea sa va stapiniti plinsul si sa ne luati capul in palme si sa vorbiti cu noi cind aveti ceva de spus, poate intelegem si poate rezolvam ceva. Cite nu v-ash ura… dar… mai las si pentru 1 martie 2011……

Asha ca….. Sa aveti o primavara primavaroasa.

February 28, 2010

Comments are closed.

  prev   |    next